حسینی وب

وبلاگ عبدالله حسینی

حسینی وب

وبلاگ عبدالله حسینی

انواع سویق و خواص آن ها


هر سویقی با چیزی که از آن ساخته می‌شود، تناسب دارد. برای نمونه، سویق جو، از سویق گندم، سردتر است، به همان اندازه که خودِ جو، طبعی سردتر از گندم دارد...

فرآوری: مریم مرادیان _ بخش تغذیه و آشپزی تبیان

سویق عدس

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد. الکافی ج ۶ ص ۳۰۶ ح ۱۱

یکی از خوراکی هایی که در طب اسلامی و سنتی هم به عنوان خوراکی و هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد سویق است. این خوراکی مقوی که روش درست کردن بسیار ساده ای دارد خواص زیادی دارد. خواصی همچون مقوی بودن، افزایش استحکام بدن، افزایش رشد مخصوصاً در کودکان، چاق کننده، افزایش شهوت، تقویت دست و پا و خواص بسیار دیگر که در ادامه عرض می کنم. البته سویق انواعی دارد که خواص انواع آن با هم فرق می کند.

ابن بیطار، به نقل از رازی گفته است: هر سویقی با چیزی که از آن ساخته می‌شود، تناسب دارد. برای نمونه، سویق جو، از سویق گندم، سردتر است، به همان اندازه که خودِ جو، طبعی سردتر از گندم دارد. این سویق، همچنین نفخ بیشتری پدید می‌آورد.

خواص مشترک سویق گندم و جو

از میان همه سویق‌ها، استفاده از سویق گندم و سویق جو، بیشتر است و این هر دو، نفخ‌آور و موجب کندتر شدن حرکت غذا از معده به پایین‌اند. البتّه، اگر این دو نوع سویق، کاملاً با آب جوشانده و سپس از پارچه‌ای درشت‌باف گذرانده شوند و بدین ترتیب، آب آن‌ها جدا شود و به صورت لقمه‌هایی فشرده درآیند و سپس همراه با آب سرد و شکر، نوشیده شوند، از نفخ آن‌ها کاسته می‌گردد و چنانچه در تابستان در اوّل صبح، مصرف شوند، برای اشخاص حرارتی و برافروخته‌مزاج، سودمند خواهند بود و مانع تب‌ها و بیماری‌های ناشی از گرم‌مزاجی می‌شوند و همین، از بالاترین منافع آن است. کسی که این نوع سویق را بخورد، در آن روز نباید میوه تر، خیار و سبزی بخورد، یا دست کم نباید از این چیزها زیاد بخورد؛ امّا سرمادیدگان و کسانی که به نفخ‌هایی در شکم یا دردهایی مزمن در پشت و مفاصل مبتلا هستند و همچنین پیران و کسانی که مزاجی کاملاً سرد دارند، نباید از این سویق هیچ بخورند. اگر هم به خوردن آن ناچارند، آن را پس از چند بار شستن در آب گرم و همراه با پانید و عسل، پس از درآمیختگی با زیتون و روغنِ وندانه و همچنین روغنِ گردو، با طبع خود مناسب سازند.

در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود

هرچند سویق جو از سویق گندم، سردتر است، امّا از آن روی که گندم نسبت به جو آب بیشتری مصرف می‌کند، سویق گندم سردکنندگی بیشتری برای بدن دارد و به ‌ویژه رطوبت‌بخشی آن به طبع انسان، بیشتر است. به همین دلیل، برای کسانی که به رطوبت‌بخشی به بدن نیاز دارند، سودمندی بیشتری دارد. برعکس، سویق جو، برای کسانی که به خشک کردن طبعْ نیاز دارند، مناسب‌تر است. چنین کسانی، معمولاً دارای بدن‌هایی سِتَبر، پُرگوشت و پُرخون هستند، در حالی که گروه نخست، بدن‌هایی تکیده، کم‌گوشت و زردرنگ دارند.

خواص سویق گندم

مقوی، چاق کننده، افزایش دهنده ی شهوت، بسیار خوب برای رشد کودکان (البته برای خود کودکان باید ذرات ریزتر بشود ولی مادر می تواند هم در دوران بارداری هم در دوران شیردهی مصرف داشته باشد که تأثیر خوبی روی کودک او خواهد گذاشت).

خواص سویق جو

مقوی و برطرف کننده ی برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود. کاهش دهنده ی قند است به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود. اگر جو را بشویید و سویق درست کنید برای تقویت پا خوب است و اگر آن را نشسته سویق کنید برای تقویت دست ها و چشم ها خوب است.

انواع دیگر سویق

از این دو نوع سویق که بگذریم، دیگر انواع سویق، به عنوان غذا مصرف نمی‌شوند و [تنها،] مصرف دارویی دارند، آن گونه که سویق کنار، سویق سیب و انار ترش، برای مهار کردن شکم و حرارت دادن بیشتر به آن، به کار می‌روند، یا از سویقِ خرنوب و سنجد، برای مهار کردن طبع، استفاده می‌شود.

خواص سویق برنج

سویق برنج برطرف کننده ی اسهال و گشادکننده‌ی روده ها است. برای افرادی که به علت بیماری لاغری شده اند بهترین چاق کننده است.

سویق برنج

خواص سویق عدس

سویق عدس مقوی، قطع کننده ی عطش و تقویت کننده ی معده است. صفرا را خاموش و درون را خنک و هیجان خون را ساکن می کند. داروی خونریزی (عدم قطع حیض) زنان و شفای هفتاد نوع بیماری است.

خواص سویق سنجد

مقوی، مؤثر در رشد و تحکیم بدن، افزایش دهنده ی شیر مادر

خواص سویق سیب

برطرف کننده ی خون دماغ، بهترین درمان برای مار و عقرب گزیدگی و دفع انواع سموم از بدن مثل مواد مخدر باقی مانده در بدن و قطع کننده ی تب است.

خواص سویق کامل

مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ی سویق ها را شامل شود.

خواص سویق نخود

مقوی، برطرف کننده ی مشکلات و ضعف کمر

سویق کودک

همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال در شیر. در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود. از سنینی که کودک به سن غذا می رسد می تواند سویق را بخورد. اگر کودک نتوانست بخورد آن را با شیر مخلوط کنید ولی سویق خالی خواص مخصوص خودش را دارد.

طرز تهیه انواع سویق

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد

برای تهیه ی سویق گندم، ابتدا گندم را در ظرفی (ترجیحا مسی یا سنگی) تفت می دهیم. دقت داشته باشید که استفاده از ظروف تفلونی مضر است و استفاده از ظروفی همچون مسی و سنگی خواص بسیاری را وارد غذاهای ما می کند.

پس از تفت دادن آن را آسیاب می کنیم. البته اگر از دستگاه‌های آسیاب استفاده می کنید و می خواهید قبل از آسیاب گندم تفت داده شده مقداری سرد شود تا به دستگاه آسیب نرسد موردی ندارد. سپس گندم آسیاب شده را بار دیگر تفت می دهید. (فرمول: تفت-آسیاب-تفت)

نکته: طرز تهیه بقیه سویق ها تقریباً مثل سویق گندم است غیر از سویق سنجد که اول سنجد و هسته آن را با هم کاملاً پودر می کنیم و سپس آن را تفت می دهیم و دیگر نیازی به مرحله بعدی ندارد سویق سنجد شما آماده می شود.

نکاتی برای خوردن سویق:

روش عمومی خوردن انواع سویق دو قاشق غذاخوری صبح ناشتا به صورت خشک است. مگر مواردی که نوع خوردن آن ذکر شده.

* افراد بیمار و مخصوصاً تب دار باید از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.

* برای سلیقه های متفاوت می توان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.

* برای مصرف کودکان می توان سویق را به شیر اضافه کرد.

* اگر سویق نم زده شود و به آن شکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.

* اضافه کردن شکر به سویق اگرچه باعث چاقی می شود ولی قوت جماع مردان را کاهش می دهد.

* سویق عدس باید به مقدار زیاد و به عنوان وعده ی غذایی میل شود.


منابع:

خواص و طرز تهیه سویق، فاضلین، 95

سویق چه خواصی دارد؟، شهر حدیث

چرا چشم داشتن به خارج راهکار مسائل اقتصادی کشور نیست؟

انفعال اقتصادی و ظرفیت‌های بر زمین مانده اقتصاد ایران

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttp://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif  رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی بار دیگر بر مسئله‌ی معطل نکردن اقتصاد کشور  تأکید کردند: «یکی از بدترین مشکلات در کشور همین است که ما اقتصاد را شرطی کنیم. متأسّفانه اقتصاد ما در این چند سال اخیر شرطی است؛ ببینیم چه می­شود؛ شش ماه دیگر چه می­شود؛ برجام چه میشود.»


* پیامدهای منفی انفعال اقتصادی
هر چند اقتصاد ایران از همان ابتدای انقلاب تحت تحریم های شدید دشمنان خود به ویژه ایالات متحده آمریکا بود، اما از سال ۱۳۹۰ به بعد شکل و حجم و فشار این تحریم‌ها تغییر کرد و تبدیل به یک «جنگ تمام عیار اقتصادی» شد.
سیاستگذاران، کارشناسان و مسئولان راه های متفاوتی را پیش‌روی کشور متصور شدند، عده ای چون تصورشان از تحریم امری زمان دار و قابل رفع بود سیاست اصلی را در دورزدن تحریم ها می دیدند. گروهی چون اثرگذاری تحریم ها را ناشی از مشکلات و ضعفهای تاریخی-ساختاری می­دیدند، چاره ی کار را توجه به داخل و خودکفایی اقتصادی می دانستند و بعضی هم مذاکره با غرب را اکسیر شفابخش اقتصاد ایران می­دانستند.

رهبر انقلاب از همان ابتدا ۲ سیاست عمده را در کنار اجازه‌ی مذاکره مورد تأکید قرار دادند و به بهانه های مختلف این ۲ مورد را به مسئولان گوشزد نمودند. ایشان ضمن تشویق مسئولان به تعامل با کشورهای گوناگون و محدود نکردن رابطه با کشورهای محدود اروپایی، سیاست توجه به همسایگان و شرق را مطرح نمودند تا همه تخم مرغ های سبد اقتصاد و دیپلماسی در یک سبد قرار نگیرند. از طرفی محور و ستون ساخت اقتصاد کشور را توجه به داخل و ساخت کشور از درون بیان کردند. این دو بال همان چیزی است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با عنوان «درون زایی« و «برون گرایی» به آنها اشاره شده است.

 متاسفانه بی تحرکی غربی­ها در مقابل خروج آمریکا از برجام و عدم جبران تعهدات برجامی از یک سو و چشم امید داشتن برخی ها در داخل به انجام تعهدات توسط غربی­ها، اقتصاد کشور را دستخوش انفعال کرد. از دیدگاه اقتصاد سیاسی اصولا انفعال و منتظر ماندن برای گشایش در حوزه‌ی اقتصادی چندین پیامد دارد:

۱. بازار داخلی را ملتهب می­کند
وقتی رفتار کنشگران اقتصادی در یک جامعه وابسته به انجام اقدامی خارجی می­شود، اقتصاد آن کشور به جای اثرپذیری از عوامل حقیقی اقتصادی مانند سطح تولید و اشتغال و... تا حدی وابسته به خارج از کشور می شود. انعکاس این اتفاق در اقتصاد به صورت نوسانات بالا در حوزه ی ارز، سکه و بازارسرمایه خواهد بود که در نهایت می تواند خود این التهاب، علامت بی ثباتی را به خارج از کشور منتقل کند و حجم سرمایه گذاری خارجی را کاهش دهد.

۲. ابزار تحریم را موثر میکند
وقتی فردی سالم با یکسری محدودیت در امور روزمره خود مواجه می شود، دامنه ی حرکات او کاهش می یابد، حال اگر همین فرد بیماری خاصی هم داشته باشد، احتمال اینکه محدودیت رفته رفته فرد را فلج کند وجود دارد. اقتصاد ایران به عنوان اقتصادی که از دیر باز با مشکل نفتی بودن سرکار دارد، در شرایط فعلی با محدودیت تحریم دست و پنجه نرم میکند. انفعال و بی تحرکی اقتصادی می تواند رفته رفته عضلات اقتصادی کشور را فلج کند و این اقدام رفته رفته ابزار تحریم را موثر نماید.
  
ادامه مطلب ...

بیست جمله از رهبر انقلاب درباره «بسیج»

به مناسبت هفته بسیج
* هفته بسیج، در حقیقت فرصتی برای ارائه حرکت عظیمی است که به وسیله امام بزرگوار راحل، در این کشور پایه‌گذاری شد و این حرکت، در این منطقه اسلامی و دینی، برای دیگر ملتها هم ان‌شاءاللَّه الگو و سرمشق خواهد شد. ۱۳۷۵/۰۸/۳۰

* سازماندهی بسیج، یکی از نوآوری‌های امام بزرگوار بود. ۱۳۸۷/۰۲/۱۴

* امروز اگر شما جلوه‌های زیبای پُرشور حضور جوانان را در صحنه‌های پُرخطر فلسطین و لبنان مشاهده میکنید، این الگوگیری از بسیج است. ۱۳۸۴/۰۶/۰۲
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/21557/C/13910829_0121557.jpg
* میتوان بسیج را بحق مکتبی‌ترین و مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهانی نامید. ۱۳۶۲/۰۹/۰۴

* بسیج، عبارت است از مجموعه‌ای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آماده‌به‌کارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای به کمال رساندن و به خوشبختی نائل کردنِ این کشور، جمع شده‌اند. ۱۳۷۶/۰۹/۰۵

* بسیج به معنی حضور و آمادگی در همان نقطه‌ای است که اسلام و قرآن و امام زمان ارواحنافداه و این انقلاب مقدّس به آن نیازمند است؛ لذا پیوند میان بسیجیان عزیز و حضرت ولی عصر ارواحنافداه - مهدی موعود عزیز - یک پیوند ناگسستنی و همیشگی است. ۱۳۷۸/۰۹/۰۳

* همه باید بدانند که در دوران دفاع مقدس چه معجزات عظیمی از حضور مؤمنانه و پر تلاش نیروهای بسیجی در صحنه‌های جنگ اتفاق افتاد؛ این را باید همه بدانند. ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24524/C/13920829_19924524.jpg
* مطمئن باشید اگر حضور بسیج مستضعفین در هشت سال دفاع مقدس نبود، امروز سرنوشت کشور چیز دیگری بود. ۱۳۸۸/۰۹/۰۴

* تا بسیج هست، نظام اسلامی و جمهوری اسلامی از سوی دشمنان تهدید نخواهد شد؛ این یک رکن اساسی است. ۱۳۸۸/۰۹/۰۴

* عرصه‌ی بسیج یک عرصه‌ی عمومی است؛ نه مختص یک قشر است، نه مختص یک بخشی از بخشهای جغرافیائی کشور است، نه مختص یک زمانی دونِ زمان دیگری است؛ نه مختص یک عرصه‌ئی دون عرصه‌ی دیگری است. در همه‌ی جاها، در همه‌ی مکانها، زمانها، عرصه‌ها و در همه‌ی قشرها، این وجود دارد. این معنای بسیج است. ۱۳۸۹/۰۴/۰۲
 
ادامه مطلب ...

شرایط وجوب و صحت روزه


اجوبه الاستفتائات



س 731: دختری که به سن تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمی‏تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می‏رسد، چه حکمی دارد؟

ج: ناتوانى از گرفتن روزه و قضاى آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضاى روزه نمى‏شود، بلکه قضاى روزه‏هاى ماه رمضان که از او فوت شده، بر وى واجب است.

س 732: دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیده‏اند و روزه گرفتن بر آنها مقداری مشکل است، چه حکمی دارند؟ آیا سن بلوغ شرعی دختران اکمال نه سال قمری است؟

ج: بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعى دختران همان تکمیل نه سال قمرى است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضى از عذرها جایز نیست، ولى اگر روزه گرفتن براى ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار براى آنها جایز است.

 

ادامه مطلب ...